Innovatieve binnensensoren Josuino – Quest

Na de introductie van onze innovatieve buitensensor José hingen er meer ideeën in de lucht. Er wordt in Nederland en daar buiten erg veel buitenshuis gemeten, terwijl we zo’n 85% van de tijd binnen zitten! Dit heeft ons geïnspireerd om een nieuwe, innovatieve binnensensor te maken die het binnenklimaat in kaart brengt. Het resultaat is sensor Josuino: een nieuwe sensor in de Quest lijn.

De variabelen die voor het binnenklimaat van belang zijn, zijn temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en fijn stof.

Temperatuur en luchtvochtigheid zijn variabelen die belangrijk zijn voor de gevoelstemperatuur. Wanneer een ruimte een te hoge of te lage gevoelstemperatuur heeft zal de productiviteit afnemen. CO2 produceren we zelf wanneer we adem halen. Als er te veel CO2 in de lucht komt worden we slaperig en kunnen we zelfs hoofdpijn krijgen! Een te hoge mate van fijn stof maakt dat we kunnen gaan hoesten en dat we ons benauwd voelen; mensen met luchtwegklachten zijn hier nog het meest gevoelig voor.

Door omgevingsvariabelen te meten kun je ze verbeteren. Josuino visualiseert de gemeten variabelen live met de geïntegreerde LEDring. Hierdoor kunnen de mensen in de ruimte waarin gemeten wordt zelf invloed uitoefenen op de luchtkwaliteit wanneer dat nodig blijkt: bijvoorbeeld door een raam open te zetten (of juist niet!). De data is ook online te bekijken in een open dataplatform.

Zoals de naam misschien doet vermoeden is Josuino gebaseerd op Arduino® hardware. Hierdoor is het een open project waar nog vele toepassingen in een community voor te bedenken zijn!

Geïnteresseerd in de mogelijkheden die Intemo u kan bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op!