Laat kinderen weer meedoen in de klas –

Laat kinderen weer meedoen in de klas –

Intemo heeft in 2013 in opdracht van het KPN Mooiste Contact Fonds (MCF) de KPN Klasgenoot ontwikkeld ten behoeve van KlasseContact. Dit project zorgt ervoor dat ernstig en langdurig zieke kinderen die niet naar school kunnen, toch actief mee kunnen doen in de les. Doormiddel van een laptop en een door Intemo ontwikkelt slimme ICT-set, werden de afgelopen jaren duizenden ernstig zieke kinderen weer verbonden met hun klas.

Door een nauwe samenwerking met KPN hebben we van een productidee een mooi en functioneel eindproduct weten te ontwikkelen. In dit ontwerpproces hebben wij laten zien dat we zeer goed in staat zijn in te spelen op onze klantbehoefte. Wij zijn hierdoor tot een technisch hoogwaardig product gekomen met de gewenste uitstraling en handelbaarheid. Meedenken in het operationele proces heeft geleid tot een paar nuttige aanpassingen in het design, waarbij het gebruiksgemak verder vergroot werd. Zo moesten de Klasgenoot units gemakkelijk te vervoeren zijn voor de kinderen. Intemo heeft als oplossing hierop een custom behuizing voor de KPN units gemaakt, die zo ontwikkeld is dat kinderen het als een rugtas kunnen meenemen. Dit zorgt ervoor dat de KPN units voor de kinderen makkelijk handelbaar zijn.

Een fantastisch resultaat

Na het productdesign hebben wij ook een belangrijke rol ingevuld in de logistieke keten: systemen worden door heel Nederland gebracht en gehaald. Na gebruik worden systemen fysiek en technisch gereinigd en gebruiksklaar gemaakt. Gezien de doelgroep, ernstig zieke kinderen, wordt daarbij regelmatig grote flexibiliteit van ons verwacht en verkregen. Inmiddels worden vele honderden systemen jaarlijks door ons “behandeld” en is KPN MCF zeer tevreden over de dienstverlening. Hierdoor voel het oprecht aan als een samenwerking.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden die Intemo u kan bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op!