Terugblik: Nijmegen doet het!

Woensdag 10 oktober vond het praktijkcongres Smart city: Nijmegen doet het! plaats in het stadhuis van Nijmegen. Tijdens dit praktijkcongres deelde de gemeente Nijmegen haar ervaringen op het gebied van smart sensoren met andere gemeenten en belangstellenden. Als green capital van Europa weet Nijmegen als geen ander wat de mogelijkheden zijn van het meten met sensoren. Intemo was hierbij ook uitgenodigd als ontwikkelaar van de sensoren die in de gemeente Nijmegen op brede schaal worden toegepast. Als onderdeel van het programma werd Intemo gevraagd om een presentatie te geven over het toepassen van sensoren in de praktijk.

Intemo wil de gemeente Nijmegen en de bezoekers bedanken voor een geweldig congres. De hoge opkomst en de reacties van de bezoekers op het congres waren zeer positief. Er was veel interactie met het publiek, wat het nog leuker maakte. Tijdens de presentatie van Intemo werd dieper ingegaan op wat er allemaal komt kijken bij het meten van luchtkwaliteit en leefbaarheid. Hoe ga je om met communicatie van de sensoren, welke communicatie technieken zijn beschikbaar, hoe zorg je voor voldoende voeding van de sensoren, hoe wordt de dataontsluiting geregeld en privacy by design.

Afsluitend werd er een rondleiding gegeven langs de Waalkade, het epicentrum van de luchtmetingen in Nijmegen. Langs de Waalkade wordt het effect van schepen en walstroom gemeten doormiddel van sensoren. Lees meer over het Waalkade project in Nijmegen. De dag werd afgesloten met een borrel langs de Waalkade.

Lees meer over de mogelijkheden van onze sensor platformen of bekijk onze sensor projecten.