Meest eenvoudige bediening

“Het idee van onze CNC-gestuurde draai- en freesbanken stamt uit half jaren negentig. Toen bouwden we op conventionele draai- en freesbanken een computergestuurd opzetsysteem en deden we allerlei aanpassingen aan de constructie en aandrijving”, legt Anton Lammers uit. Hij is operations manager en in de ruim 25 jaar dat hij bij de machinebouwer werkt heeft hij veel ontwikkelingen meegemaakt. “De eerste machines draaiden op Atari-computers, maar al snel stapten we over op DOS. Wat we toen al belangrijk vonden was een eenvoudige manier van programmeren. Dat is iets waarin we tot nu toe nog steeds uitblinken. Onze verspaningsmachines hebben de meest eenvoudige bediening in de markt. De besturing en de software zijn eigen ontwikkelingen, waardoor we onderscheidend zijn van de rest. Een te draaien of frezen onderdeel wordt simpelweg via het touch screen van onze machine getekend, waarna de machine de rest doet. Daarom kun je al na een halve dag training perfect met onze machines aan de gang. Iets wat in deze tijd, met een tekort aan vakmensen, erg handig is.”

 

Gestandaardiseerde onderdelen

“Een jaar of twintig terug kwamen we Intemo tegen op een beurs. We gebruikten de moederborden van min of meer gewone pc’s, maar die veranderden te vaak. Hierdoor moesten wij onze machines regelmatig aanpassen. Intemo heeft toen een paar industriële pc’s geleverd waarmee we konden testen. Op deze gestandaardiseerde onderdelen zouden niet zomaar wijzigingen aangebracht worden. Na een uitvoerige testperiode en goede begeleiding door Intemo zijn we hun – op Windows gebaseerde – industriële pc’s en touch screens gaan inzettten. Dat had alles met de betrouwbaarheid, leverbaarheid en lange levensduur te maken. De laatste jaren gebruiken we hun fanless pc’s. Samen met een touch screen wordt zo’n pc in een bedieningsconsole gebouwd, waarbij hun compacte bouwvorm erg praktisch is.”

 

Waardevolle ondersteuning

Robbert de Graaf is namens Style CNC Machines verantwoordelijk voor inkoop en logistiek en heeft veelvuldig contact met Intemo. “Ik vind de relatie met het team van Intemo heel bijzonder. Bij vragen krijg ik meteen feedback. Als ik een grote afroeporder plaats komt er direct een reactie, en als er ergens in het proces een probleem is, dan zorgen ze ervoor dat het wordt opgelost. Zo zijn er momenteel wereldwijd problemen met de aanvoer van elektronische componenten. Bij Intemo gaan ze dan direct met hun leveranciers aan de slag om ons – hoe dan ook – te helpen. Verwachten ze dat een bepaald onderdeel End of Life gaat? Dan adviseert Intemo ons een passend alternatief dat wij dan weer uitvoerig kunnen testen voordat wij die in onze machines opnemen. Die ondersteuning is erg waardevol.”

Wilt u – net zoals Style CNC Machines – vertrouwen op een leverancier van industriële automatisering die echt voor u klaarstaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze accountmanagers.