Smart Space
Intemo maakt als technologiepartner deel uit van het Europese Interreg project Smart Space. Dit project is in het leven geroepen om middels innovatieve technologische manieren de CO2 uitstoot in Noord-West Europa te verminderen. Een combinatie van verschillende onderzoeksinstellingen, innovatiepartners, gemeenten en universiteiten maken deel uit van Smart Space. Voor het project is een budget van maar liefst € 3 400 000 gereserveerd.

Verlaging CO2 uitstoot
Gemeenten spelen een belangrijke rol in het Smart Space project, daar ze verantwoordelijk zijn voor 70% van het energieverbruik en CO2 uitstoot in Noord-West Europa. Straatverlichting is met ongeveer 30% van het totale energieverbruik van gemeenten hierin bepalend. Slimme straatverlichting kan voor enorme besparingen in energieverbruik zorgen en daarmee ook de CO2 uitstoot aanzienlijk verlagen.

Slimme straatverlichting
Slimme straatverlichting is tot op heden slechts op kleine schaal geïmplementeerd, voornamelijk in pilot projecten. Met Smart Space wordt ingezet op een grootschalige uitrol van slimme straatverlichting. Dit zal met name in kleine tot middelgrote gemeenten gebeuren. Hiervoor hebben gemeenten in o.a. Nederland, België en Ierland zich beschikbaar gesteld. Door middel van slimme sensoren bevestigd aan lantaarnpalen kan de lichtintensiteit automatisch aangepast worden aan de situatie. Zo kan er bijvoorbeeld gedimd worden op momenten dat er geen beweging wordt gedetecteerd. Dit kan zorgen voor een energiebesparing oplopend tot wel 60%.

Intemo is zeer trots deel te mogen nemen aan Smart Space. Als innovatief bedrijf sluiten wij goed aan bij de visie van Interreg om middels schaalbare, horizontale oplossingen maatschappelijke problemen aan te kunnen pakken. Onze kennis en ervaring met slimme sensoren zullen bijdragen aan het ontwikkelen van een integreerbare oplossing om de CO2 uitstoot te verminderen.

Bekijk hier de Smart Space banner.