Intemo naar Smart City Expo Barcelona

19 t/m 21 november vindt het Smart City Expo plaats in Barcelona. Intemo zal ook aanwezig zijn om onze Smart City oplossingen te tonen en ervaringen te delen. Wij zijn te vinden in Hal 1: de start-up area. Samen met partners Static Air, de gemeente Nijmegen en Smart City Plaza delen wij graag onze ervaringen met andere gemeenten en bedrijven.

Smart City Expo is een van de meest toonaangevende congressen op het gebied van slimme steden. Doel van het congres is om steden en bedrijven met elkaar te verbinden om innovatie binnen steden te stimuleren. Dit moet leiden tot een betere toekomst voor steden waar zowel gemeenten, burgers en het bedrijfsleven van profiteren. Jaarlijks zijn er meer dan 700 gemeenten vertegenwoordigd uit ruim 140 landen. Met ruim 25 duizend bezoekers wordt het congres zeer goed bezocht. Het congres is verdeeld in 5 tracks, namelijk: Digital transformation, Urban environment, Mobility, Governance & finance, Inclusive & Sharing cities.

Met de gemeente Nijmegen hebben we in meerdere projecten technieken ontwikkeld om de stad slimmer te maken. Hier zullen we tijdens Smart City Barcelona aandacht aan besteden:

  • Sensoren voor het meten van luchtkwaliteit: Voor verschillende meetprojecten in Nijmegen heeft Intemo sensoren ontwikkeld die de luchtkwaliteit, weersomstandigheden en omgevingsvariabelen in kaart brengen. In een aantal projecten werken wij ook samen met Static Air die oplossingen ontwikkeld voor het afvangen van fijnstof.
  • Passantentellingen: Om inzicht te krijgen in de drukte in de binnenstad, het effect van ruimtelijke veranderingen op het gedrag van verkeersdeelnemers en de flow van passantenstromen in kaart te brengen, heeft Intemo de passantenteller toegepast in Nijmegen.
  • Openbare verlichting: Intemo heeft onlangs een nieuwe schakelaar ontwikkeld (CityZenz ®) waarmee openbare straatverlichting in Nijmegen aangestuurd wordt. Met de CityZenZ ® is Nijmegen tevens voorbereid op slim energiemanagement, omdat deze eenvoudig uit te breiden is met slimme modules.

Meer informatie over Smart City Expo vindt u hier.

Registreren voor een bezoek aan Smart City Expo Barcelona kan nog steeds. Wij zien u graag daar!