Recap: Smart City New York

Smart City New York
12 t/m 15 mei was Intemo in New York voor een innovatiemissie op het gebied van Smart Cities. Samen met een Nederlandse delegatie met onder meer Brainport, vertegenwoordigde Intemo de Nederlandse Smart City sector in de Verenigde Staten tijdens het Smart City New York 2019. Het doel hierbij was schaalbare projecten te zoeken die in steden in de Verenigde Staten toegepast kunnen worden.

Naast het geven van workshops aan nationaal en internationaal publiek heeft Intemo ook presentaties gegeven en pitches gehouden. Hierbij hebben wij kennis en ervaring gedeeld over onze Smart City toepassingen. Denk hierbij aan onze sensoren voor het meten van luchtkwaliteit, de passantenteller, slimme straatverlichting en mobiliteit. Vooral de passantenteller kreeg veel aandacht van aanwezige gemeenten. Het in kaart brengen van verkeersstromen geeft cruciale inzichten die nodig zijn om een stad concreet op weg te helpen een slimme stad te worden. Doordat de passantenteller uitsluitend anonieme data oplevert voldoet het volledig aan de huidige AVG wetgeving.

 

Intentieverklaringen
Geheel passend bij de innovatiemissie naar New York heeft Intemo twee intentieovereenkomsten ondertekend met Numina en Brainport Smart District.

Numina
De eerste overeenkomst is gesloten met Numina, de leverancier van de passantenteller. In het bijzijn van Vicepremier Kajsa Ollongren, tekende Janus Hoeks namens Intemo een intentieverklaring samen met Numina. Beide bedrijven gaan intensiever met elkaar samenwerken waarbij Intemo distributeur wordt van de passantenteller in Europa.

Directeur van Intemo Janus Hoeks (midden), naast CEO van Numina Tara Pham (links) en Vicepremier en minister van binnenlandse zaken Kajsa Ollongren (rechts)  bij het tekenmoment.


Brainport Smart District

De tweede intentieovereenkomst werd gesloten met Brainport Smart District. Brainport Smart District heeft als streven de slimste wijk ter wereld te gaan bouwen en Intemo sluit daar als technologiepartner perfect bij aan. De intentieverklaring stelt dat Intemo innovatieve technologieën en oplossingen gaat ontwikkelen en toepassen in de nieuwe wijk.

Wij hebben een zeer geslaagde week achter de rug in New York. Heeft u er niet bij kunnen zijn in New York, maar zou u wel graag meer willen weten over onze Smart City toepassingen? Neem dan een kijkje op onze vernieuwde Smart City pagina.