Intemo – Innovative Technology in Motion

Marshallstraat 20-24, 5705 CN, Helmond – +31 (0)492 547447

Sinds 1989 is Intemo leverancier van industriële computer oplossingen voor verschillende markten. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot meer dan alleen een leverancier van standaard producten. Gedreven door innovatie ontwikkelen wij al jaren onze eigen unieke producten, waardoor er altijd een oplossing voor u te vinden is.

2018: Intemo zorgt samen met partners voor de realisatie van het Waalkade project in Nijmegen waarbij de luchtkwaliteit rond de Waalkade wordt gemeten. Intemo levert voor dit project speciaal ontwikkelde sensoren die verschillende waarden meten.

2018

2017: Intemo ontvangt erkenning van het Goed Industrieel Ontwerp (GIO) voor het connected bins ontwerp. Onze sensoren meten hoe vol een afvalbak zit, waardoor ophaaldiensten effectievere routes kunnen rijden.

2017

2016: Intemo wordt distributeur van Neousys technology. Neousys is gespecialiseerd in embedded computers en systemen voor automation, machine vision, transport, GPU computing, surveillance en video analytics.

2016

2015: Intemo krijgt de aanbesteding toegewezen voor het uitrusten van alle politievoertuigen in Nederland met een innovatief plaatsbepalingssysteem. Met onze hardware hebben we een multifunctioneel systeem weten te ontwikkelen die volledig geïntegreerd is met het systeem van de politie.

2015

2015: Intemo wordt officiële distributeur van DFI. DFI is gespecialiseerd in embedded computers voor fabrieks automatisering, medische toepassingen, gaming, transport, smart energie, defensie en intelligent retail.

2015

2013: Intemo wint de Dutch Design Award met haar eigen ontwikkelde Klasse Contact unit in opdracht van KPN. KPN had een wedstrijd georganiseerd om een product te ontwikkelen waarmee een chronisch zieke leerling op afstand toch les kan volgen. Intemo won de wedstrijd met deze unit en kreeg hier later de Dutch Design Award voor.

2013

2006: In dit jaar ontwikkelt Intemo de eerste computers van het eigen merk Quest. Ook ontwikkelt Intemo monitoren die volledig zelf ontworpen zijn.

2006

1996: In dit jaar verhuist Intemo naar het huidige pand in de Marshallstraat in Helmond. Het nieuwe pand, dat 600m² groot is, wordt grondig gerenoveerd met onder meer volledige ESD vloeren. Later wordt er nog een nieuw pand gebouwd op hetzelfde terrein. Dit tweede pand, dat 500m² groot is, wordt tegenwoordig gebruikt als magazijn.

1996

1994: In dit jaar ontwikkelt Intemo voor het eerst een boordcomputer voor de politie in de regio Kennemerland. Deze boordcomputers werden gebruikt in de voertuigen van de politie. Intemo levert al sinds 1994 MDT oplossingen voor verschillende hulpdiensten.

1994

1991: In dit jaar is Intemo begonnen als officiele distributeur van iEi. Daarmee is Intemo de oudste distributeur van iEi in Europa. iEi is gespecialiseerd in industriële computers voor fabrieks automatisering, netwerk toepassingen, beveiliging, IoT, defensie, transport, communicatie en medische toepassingen.

1991

1991: In dit jaar verhuist Intemo van Valkenswaard naar Helmond waar ook het huidige pand staat. Inmiddels was het bedrijf uitgegroeid tot 6 man.

1991

1989: In dit jaar wordt Intemo opgericht in Valkenswaard en telt destijds 3 werknemers. Het bedrijf begint als leverancier van industriële computers, test en meetapparatuur en ontwikkelde daarnaast ook haar eigen PCB’s.

1989