Intemo – Innovative Technology in Motion

Marshallstraat 20-24, 5705 CN, Helmond – +31 (0)492 547447

Over Intemo

Intemo is leverancier van industriële embedded computers en componenten. Het partnernetwerk dat wij op hebben gebouwd stelt ons in staat aan de meest uiteenlopende industriële hardware vraag te kunnen voldoen. Hiervoor selecteren wij alleen betrouwbare merken om de kwaliteit van onze oplossingen te waarborgen. Voor embedded box PC’s, displays, industriële moederborden, panel PC’s, netwerk componenten, behuizingen & voedingen en randapparatuur vindt u in ons de juiste leverancier. U kunt hierin uw eigen computer specificatie samenstellen, of u kunt ons laten adviseren over een geschikte specificatie voor uw toepassing. Bieden onze producten u niet de juiste oplossing? Dan kunt u de producten door ons aan laten passen en stellen wij een oplossing op maat voor u samen. Van uw maatoplossing maken wij een uit voorraad leverbaar product, zodat we ook voor maatoplossingen onze scherpe levertijden kunnen hanteren.

Naast het leveren van vooraanstaande merken kunnen wij ook engineering en productontwikkeling voor u verzorgen. Heeft u een idee voor een nieuw product of applicatie, dan kunnen wij van uw productbehoefte een uit voorraad leverbaar product maken. Op het gebied van productontwikkeling hebben wij ervaring in breed uiteenlopende markten. Zo hebben wij landelijk toegepaste producten ontwikkeld voor grote opdrachtgevers als de Politie, KPN en verschillende gemeenten in Nederland. In al deze projecten hebben wij een productbehoefte ingevuld waar de markt nog geen oplossing voor bood. Veel van deze producten worden jaren later nog steeds met succes toegepast. Productontwikkeling gebeurt altijd in hechte samenwerking met de klanten.

Of het nu gaat om het leveren van een industriële computer oplossing, of het ontwikkelen van een geheel nieuw product, wij streven er in alle gevallen na u zoveel mogelijk te ontzorgen. Doordat wij een groot deel van de werkzaamheden in eigen beheer houden, kunnen wij de werkzaamheden in het gehele traject dat u met ons doorloopt verzorgen. Tevens kunnen wij er zo voor zorgen dat de kwaliteit van ons geleverde werk van hoog niveau blijft. Of het nu gaat om behoefte analyse, engineering, testen van producten, productontwikkeling, assemblage, logistiek, technisch beheer of onderhoud, wij zorgen ervoor dat het voor u wordt uitgevoerd. U heeft zo een zorg minder en kunt de focus blijven houden op uw kernactiviteiten.

Intemo is aangesloten bij FHI, federatie van technologiebranches.

Bekijk hieronder onze tijdlijn:

2019: Intemo ontvangt de prijs voor best presterende partner van het jaar 2018 van Neousys. Wij zijn heel blij met deze erkenning en waarderen de samenwerking met Neousys!

2019

2018: Intemo mag deel uit maken van het Interreg Smart Space project als technologiepartner. Doel van het project is om CO2 uitstoot en energieverbruik van straatverlichting te reduceren.

2018

2018: Intemo zorgt samen met partners voor de realisatie van het Waalkade project in Nijmegen waarbij de luchtkwaliteit rond de Waalkade wordt gemeten. Intemo levert voor dit project speciaal ontwikkelde sensoren die verschillende waarden meten.

2018

2017: Intemo ontvangt erkenning van het Goed Industrieel Ontwerp (GIO) voor het connected bins ontwerp. Onze sensoren meten hoe vol een afvalbak zit, waardoor ophaaldiensten effectievere routes kunnen rijden.

2017

2016: Intemo wordt distributeur van Neousys technology. Neousys is gespecialiseerd in embedded computers en systemen voor automation, machine vision, transport, GPU computing, surveillance en video analytics.

2016

2015: Intemo krijgt de Europese aanbesteding toegewezen voor het uitrusten van alle politievoertuigen in Nederland met een innovatief plaatsbepalingssysteem. Met onze hardware hebben we een multifunctioneel systeem weten te ontwikkelen die volledig geïntegreerd is met het systeem van de politie.

2015

2015: Intemo wordt officiële distributeur van DFI. DFI is gespecialiseerd in embedded computers voor fabrieks automatisering, medische toepassingen, gaming, transport, smart energie, defensie en intelligent retail.

2015

2013: Intemo wint de Dutch Design Award met haar eigen ontwikkelde Klasse Contact unit in opdracht van KPN. KPN had een wedstrijd georganiseerd om een product te ontwikkelen waarmee een chronisch zieke leerling op afstand toch les kan volgen. Intemo won de wedstrijd met deze unit en kreeg hier later de Dutch Design Award voor.

2013

2006: In dit jaar ontwikkelt Intemo de eerste computers van het eigen merk Quest. Ook ontwikkelt Intemo monitoren die volledig zelf ontworpen zijn.

2006

1996: In dit jaar verhuist Intemo naar het huidige pand in de Marshallstraat in Helmond. Het nieuwe pand, dat 600m² groot is, wordt grondig gerenoveerd met onder meer volledige ESD vloeren. Later wordt er nog een nieuw pand gebouwd op hetzelfde terrein. Dit tweede pand, dat 500m² groot is, wordt tegenwoordig gebruikt als magazijn.

1996

1994: In dit jaar ontwikkelt Intemo voor het eerst een boordcomputer voor de politie in de regio Kennemerland. Deze boordcomputers werden gebruikt in de voertuigen van de politie. Intemo levert al sinds 1994 MDT oplossingen voor verschillende hulpdiensten.

1994

1991: In dit jaar is Intemo begonnen als officiële distributeur van iEi. Daarmee is Intemo de oudste distributeur van iEi in Europa. iEi is gespecialiseerd in industriële computers voor fabrieks automatisering, netwerk toepassingen, beveiliging, IoT, defensie, transport, communicatie en medische toepassingen.

1991

1991: In dit jaar verhuist Intemo van Valkenswaard naar Helmond waar ook het huidige pand staat. Inmiddels was het bedrijf uitgegroeid tot 6 man.

1991

1989: In dit jaar wordt Intemo opgericht in Valkenswaard en telt destijds 3 werknemers. Het bedrijf begint als leverancier van industriële computers, test en meetapparatuur en ontwikkelde daarnaast ook haar eigen PCB’s.

1989