Intemo – Innovative Technology in Motion

Marshallstraat 20-24, 5705 CN, Helmond – +31 (0)492 547447

Missie
Intemo streeft als technologiepartner naar het volledig ontzorgen van onze relaties op het gebied van hardware en ondersteunende software. Dit doen wij met industriële computer oplossingen, automotive computers en IoT gerelateerde producten die een slimme stad faciliteren. Heeft u een technisch vraagstuk en bent u op zoek naar een oplossing? Intemo denkt met u mee en  zorgt voor een oplossing op maat.

Visie
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Als betrouwbare technologiepartner zijn we ons bewust van de snel veranderende wereld waarin wij leven en de vele vragen die het toekomstbeeld oproepen. Het is onze doelstelling ervoor te zorgen dat onze relaties, de maatschappij en het milieu profiteren van Innovatieve Technologische Mogelijkheden en klaar zijn voor de toekomst. Met deze visie durven wij samen met onze partners en relaties de toekomst aan.

Intemo is aangesloten bij FHI, federatie van technologiebranches.

Bekijk onze tijdlijn:

2019: Nijmegen wordt de eerste stad van Nederland dat gebruik maakt van een innovatief passantentelling systeem. Intemo levert het systeem dat de privacy van passanten volledig waarborgt en daarmee een zeer geschikte vervanger is voor Wi-Fi tracking.

2019

2019: Intemo ontvangt de prijs voor best presterende partner van het jaar 2018 van Neousys. Wij zijn heel blij met deze erkenning en waarderen de samenwerking met Neousys!

2019

2018: Intemo mag deel uit maken van het Interreg Smart Space project als technologiepartner. Doel van het project is om CO2 uitstoot en energieverbruik van straatverlichting te reduceren.

2018

2018: Intemo zorgt samen met partners voor de realisatie van het Waalkade project in Nijmegen waarbij de luchtkwaliteit rond de Waalkade wordt gemeten. Intemo levert voor dit project speciaal ontwikkelde sensoren die verschillende waarden meten.

2018

2017: Intemo ontvangt erkenning van het Goed Industrieel Ontwerp (GIO) voor het connected bins ontwerp. Onze sensoren meten hoe vol een afvalbak zit, waardoor ophaaldiensten effectievere routes kunnen rijden.

2017

2016: Intemo wordt distributeur van Neousys technology. Neousys is gespecialiseerd in embedded computers en systemen voor automation, machine vision, transport, GPU computing, surveillance en video analytics.

2016

2015: Intemo krijgt de Europese aanbesteding toegewezen voor het uitrusten van alle politievoertuigen in Nederland met een innovatief plaatsbepalingssysteem. Met onze hardware hebben we een multifunctioneel systeem weten te ontwikkelen die volledig geïntegreerd is met het systeem van de politie.

2015

2015: Intemo wordt officiële distributeur van DFI. DFI is gespecialiseerd in embedded computers voor fabrieks automatisering, medische toepassingen, gaming, transport, smart energie, defensie en intelligent retail.

2015

2013: Intemo wint de Dutch Design Award met haar eigen ontwikkelde Klasse Contact unit in opdracht van KPN. KPN had een wedstrijd georganiseerd om een product te ontwikkelen waarmee een chronisch zieke leerling op afstand toch les kan volgen. Intemo won de wedstrijd met deze unit en kreeg hier later de Dutch Design Award voor.

2013

2006: In dit jaar ontwikkelt Intemo de eerste computers van het eigen merk Quest. Ook ontwikkelt Intemo monitoren die volledig zelf ontworpen zijn.

2006

1996: In dit jaar verhuist Intemo naar het huidige pand in de Marshallstraat in Helmond. Het nieuwe pand, dat 600m² groot is, wordt grondig gerenoveerd met onder meer volledige ESD vloeren. Later wordt er nog een nieuw pand gebouwd op hetzelfde terrein. Dit tweede pand, dat 500m² groot is, wordt tegenwoordig gebruikt als magazijn.

1996

1994: In dit jaar ontwikkelt Intemo voor het eerst een boordcomputer voor de politie in de regio Kennemerland. Deze boordcomputers werden gebruikt in de voertuigen van de politie. Intemo levert al sinds 1994 MDT oplossingen voor verschillende hulpdiensten.

1994

1991: In dit jaar is Intemo begonnen als officiële distributeur van iEi. Daarmee is Intemo de oudste distributeur van iEi in Europa. iEi is gespecialiseerd in industriële computers voor fabrieks automatisering, netwerk toepassingen, beveiliging, IoT, defensie, transport, communicatie en medische toepassingen.

1991

1991: In dit jaar verhuist Intemo van Valkenswaard naar Helmond waar ook het huidige pand staat. Inmiddels was het bedrijf uitgegroeid tot 6 man.

1991

1989: In dit jaar wordt Intemo opgericht in Valkenswaard en telt destijds 3 werknemers. Het bedrijf begint als leverancier van industriële computers, test en meetapparatuur en ontwikkelde daarnaast ook haar eigen PCB’s.

1989