Intemo tekent intentieovereenkomst Brainport Smart District

Brainport Smart District en INTEMO “living the future” gestart!

Brainport Smart District en Intemo hebben deze week een belangrijke intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de slimme wijk. Intemo gaat als technologiepartner innovatieve oplossingen ontwikkelen en toepassen binnen de nieuwe wijk. 

Brainport Smart district wil vooruitlopen binnen de ontwikkeling van een ‘slimme stad’. Zij willen een nieuwe wijk compleet duurzaam bouwen, waar men circulair zal wonen en gezond kan leven. Het doel van een smart city is immers de levenskwaliteit te verhogen. Een stap hierin is de stad efficiënter te organiseren door data vanuit de buitenruimte inzichtelijk te krijgen en hierdoor beter de wijk te kunnen besturen. Hierdoor zal de afstand tussen de inwoners en het bestuur verkleinen. In Brainport Smart District wil men tevens de bewoners eigenaar laten zijn van de data die daar gegenereerd wordt. Alle onderdelen van de stad zijn verbonden via een netwerk van sensoren, IOT en hoogstaande technologische apparaten.

Voor het goed functioneren van een slimme stad zijn er nog een aantal belangrijke hordes te nemen zoals bijvoorbeeld het uniformeren in het verzamelen van data. Ontwikkelen van standaarden in communicatiemethodiek, uniformeren van sensoren en bijbehorende stekerverbindingen. Universeel inrichten van dataplatforms, valideren van data en het ter beschikking stellen van data op al dan niet commerciële basis.

Irene Bruines (Intemo) in gesprek met staatssecretaris Knops en burgemeester Blanksma (Vincent Knoops fotografie)

 

Omdat er nog niet een dergelijke stad of wijk bestaat is het Brainport Smart District uniek en zal er veel gevergd worden van alle partijen die een bijdrage aan deze wijk leveren, de feitelijke Smart City ontwikkeling staat nog in kinderschoenen. Daarom ook het belang van deze intentieverklaring!

Beide partijen, Brainport Smart District en Intemo zullen er alles aan doen om Brainport Smart District tot een groot succes te maken. Wij zijn als Intemo trots dat we ons steentje mogen bijdragen bij het realiseren van de slimste wijk.